Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratit
Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de capsune impreuna cu zaharul si 100 ml de apa. Se tine cratita pe foc mic, pana se topeste zaharul, se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca punand cateva picaturi in apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat, siropul este gata. Se acopera cratita cu o carpa uda si se lasa sa se racoreasca. Siropul caldut se freaca, intr-un singur sens, cu facaletul, pana isi schimba culoarea si consistenta, devenind fainos. Se pune zeama de lamaie si se amesteca pana obtinem o compozitie ca un aluat tare. Se pune in borcane cu lingura. Se face la fel serbetul de fragi, de zmeura etc.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Desert cu cocos si capsuni
Crema de mere si gutui
Spuma de zmeura
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii