Spuma de ciocolata cu cafea

Spuma de ciocolata cu cafea este un desert rapid si delicios. Pentru aceasta reteta de spuma va trebuie 200 g ciocolata amaruie si 2 linguri lichior de cafea.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Spuma de ciocolata cu cafea

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 3 oua foarte proaspete
  • 3 linguri cafea preparata
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt.

Mod de preparare

Spuma de ciocolata cu cafea este un desert rapid si delicios. Pentru aceasta reteta de spuma trebuie mai intai sa amestecati bine galbenusurile cu unt si o lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa.


Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se da vasul deoparte si se incorporeaza crema cu galbenusuri, apoi bezeaua, amestecand usor. Spuma de ciocolata cu cafea obtinuta se toarna in cupe si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi servita.


Spuma de ciocolata cu cafea poate fi decorata cu frunze de menta si ciocolata rasa.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci