Spuma de iaurt cu sirop de rubarba este un desert usor de vara. Spuma delicata se potriveste perfect cu sirpoul acrisor de rubarba, iar semintele adauga un plus de sanatate acestui desert.
Se taie rubarba bucati si se amesteca cu zaharul. Se lasa sa stea 1 ora, timp in care mare parte din zahar se va topi.
Se pune pe foc mic, impreuna cu apa si se fierbe pana rubarba este foarte moale (cca 10-15 minute).
Se strecoara printr-o sita fina, apasandu-se cu dosul lingurii sa extrageti tot siropul din rubarba.
Sfat: pulpa de rubarba ramasa nu o aruncati, amestecati-o maine dimineata cu iaurt sau budinca de ovaz
Puneti siropul colectat inapoi pe foc mediu si fierbeti 10 minute.
Sfat: siropul se poate prepara si cu cateva zile inainte; se pastreaza in frigider.
Intr-o tigaie termica, fara adaos de grasime, puneti semintele (quinoa, chia, coriandru) si prajiti-le la foc mediu, amestecand des pana auziti pocnituri mici (quinoa pocneste ca popcornul). Mutati semintele intr-o cescuta si lasati-le sa se raceasca pana aveti nevoie de ele.
Bateti smantana pana sta pe tel.
Frecati bine iaurtul si apoi incorporati, folosind un tel, jumatate din frisca si coaja de lamaie. Adaugati si restul de frisca si amestecati usor.
Adaugati semintele (retineti cateva pentru decor) in spuma de iaurt si amestecati usor.
Folosind doua linguri luati spuma de iaurt si asezati-o in mijlocul unei farfurii. Turnati sirop de jur imprejur. Presarati seminte si apoi putina coaja rasa de lamaie. Serviti imediat.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii