Spuma de iaurt cu sirop de rubarba

Spuma de iaurt cu sirop de rubarba este un desert usor de vara. Spuma delicata se potriveste perfect cu sirpoul acrisor de rubarba, iar semintele adauga un plus de sanatate acestui desert.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Spuma de iaurt cu sirop de rubarba

Ingrediente

  • Sirop de rubarba:
  • 250 gr rubarba
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  •  
  • Spuma de iaurt:
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
  • 1 lingura rasa quinoa
  • 1 lingura rasa seminte chia
  • 1/2 lingurita seminte coriandru

Mod de preparare

Se taie rubarba bucati si se amesteca cu zaharul. Se lasa sa stea 1 ora, timp in care mare parte din zahar se va topi.
Se pune pe foc mic, impreuna cu apa si se fierbe pana rubarba este foarte moale (cca 10-15 minute).
Se strecoara printr-o sita fina, apasandu-se cu dosul lingurii sa extrageti tot siropul din rubarba.

Sfat: pulpa de rubarba ramasa nu o aruncati, amestecati-o maine dimineata cu iaurt sau budinca de ovaz

Puneti siropul colectat inapoi pe foc mediu si fierbeti 10 minute.

Sfat: siropul se poate prepara si cu cateva zile inainte; se pastreaza in frigider.
Intr-o tigaie termica, fara adaos de grasime, puneti semintele (quinoa, chia, coriandru) si prajiti-le la foc mediu, amestecand des pana auziti pocnituri mici (quinoa pocneste ca popcornul). Mutati semintele intr-o cescuta si lasati-le sa se raceasca pana aveti nevoie de ele.

Bateti smantana pana sta pe tel.
Frecati bine iaurtul si apoi incorporati, folosind un tel, jumatate din frisca si coaja de lamaie. Adaugati si restul de frisca si amestecati usor.
Adaugati semintele (retineti cateva pentru decor) in spuma de iaurt si amestecati usor.


Folosind doua linguri luati spuma de iaurt si asezati-o in mijlocul unei farfurii. Turnati sirop de jur imprejur. Presarati seminte si apoi putina coaja rasa de lamaie. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta