Terina cu fructe

Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Terina cu fructe

Ingrediente

  • Pentru stratul de jeleu:
  • 300 g zmeura
  • 150 g zahar
  • 3 foi de gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru crema de branza:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crème fraiche (din care am facut frisca)
  • 150 g iaurt cu 3.8% grasime
  • 60 + 40 g zahar
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru sos:
  • 200 g zmeura
  • 100 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa se topeasca zaharul. Apoi se mai lasa putin sa dea in clocot si se da cratita deoparte. Dupa ce foile de gelatina s-au inmuiat se pun peste fiertura din zmeura si se amesteca totul pana se incorporeza gelatina. Se lasa cratita deoparte pana se raceste putin compozitia.

Pentru crema de branza se foloseste din nou putina gelatina inmuiata in apa. Intr-o cratita se pune mascarpone, iaurt si 60 g zahar. Se amesteca crema de mascarpone si apoi se tine cratita pe foc, pana clocoteste, moment in care se adauga gelatina inmuiata. Cand s-a racit crema de branza, se bate crème fraiche cu 40 g zahar, pana se obtine frisca. Dupa ce s-a intarit frisca si s-a racit crema, se amesteca.

Jeleul de zmeura, dupa ce a ajuns la temperatura camerei, se pune la rece sa se inchege. Abia dupa ce s-a intarit putin se rastoarna intr-o tava in forma de inima, cu pereti detasabili. Cine foloseste un vas de jena, ori vreo alta forma, dar fara pereti detasabili, sare peste partea cu tinutul la frigider - pune jeleul ajuns la temperatura camerei in tava si apoi o da la frigider, pentru o ora-doua, cat sa se intareasca bine jeleul.

Dupa ce se amesteca crema de mascarpone cu frisca, se toarna peste jeleu si se pune tava iarasi la frigider, pana se intareste si crema de branza. Se pune tava pentru cateva secunde in apa calda, ca sa se inmoaie putin jeleul si sa se desprinda mai usor de pe forma, apoi se rastoarna.

Pentru sos se pune cratita cu zmeura, zahar si zeama de lamaie pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se rastoarna apoi compozitia intr-o strecuratoare, pentru indepartarea semintelor.

Dupa ce s-a racit totul se serveste cate o felie cu sosul de fructe.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia