Tiramisu reţetă cu budinca

Tiramisu reţetă cu budinca este un desert delicios ce are la baza reteta de Tiramisu reţetă originala. Pentru aceasta crema aveti nevoie de mascarpone, amidon, cafea si cacao.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu budinca

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 2 lingurite ness
  • 4 linguri amidon
  • 3 galbenusuri
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri mascarpone.

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu budinca este un desert delicios ce are la baza reteta de tiramisu reteta originala. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.
Se desface amidonul in putin lapte.  Se topeste ciocolata la baie de aburi.
Intr-un vas pe foc, se pune laptele si se incalzeste usor, se da vasul deoparte, se adauga ness-ul, apoi galbenusurile si amidonul. Se amesteca bine, se strecoara compozitia si se pune din nou pe foc. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. In prima parte se incorporeaza branza mascarpone, iar in a doua, ciocolata topita.
Se aseaza in pahare straturi de crema tiramisu si se pudreaza deasupra cu cacao. Se lasa la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servita


Tiramisu reţetă cu budinca se serveste rece, la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea tiramisu pudding ar fi utile bolurile Nuova de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc