Se amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se amesteca continuu 5 â€
Se amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se amesteca continuu 5 – 6 minute. Cu cat devine mai consisent, cu atat va fi cozonacul mai fraged. Sa nu fie insa prea tare, pentru ca se mai usuca la copt. Compozitia se foloseste si pentru placinte (12 buc.) Daca nu se consuma in aceeasi zi, se fierbe cu mai mult lapte. Cine nu are probleme cu greutatea adauga unt care inmoaie si fragezeste compozitia. Placintele se umplu cu compozitia calda si astfel tin mai mult.
Alte dulciuri retete recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii