Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Crumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata, potrivita pentru vara. Pentru aceasta reteta delicioasa nu va trebui sa folosesti cuptorul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Ingrediente

  • Pentru crumble:
  • 2 maini pline cu amestec de cereale
  • 100g unt
  • cuburi
  • 9lg zahar brun + pt decor
  • 75g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari taiate felii
  • 3 piersici taiate felii
  • ulei de masline
  • 1 baton de scortisoara
  • mascarpone
  • miere

Mod de preparare

Adauga amestecul de cereale intr-un bol, adauga untul, zaharul brun si faina si framanta cu varful degetelor pana cand obtii un aluat asemanator cu faramiturile de paine.

Aseaza acest amestec intr-un singur strat intr-o tigaie si prajeste la foc mediu amestecand din cand in cand, pana cand devine auriu. Lasa deoparte dar pastreaza-l cald.

Pune feliile de piersici si mere intr-o tigaie, stropeste-le cu ulei de masline si lasa-le la foc mediu. Presara deasupra o cantitate generoasa de zahar brun, aranjeaza-l frumos pentru ca fructele sa se caramelizeze uniform odata cu zaharul. Cand fructele sunt aurii pe dedesubt, intoarce-le, adauga batonul de scortisoara si mai lasa inca 1 minut. Adauga 4 linguri de apa si mai gateste fructele pana cand sosul se ingroasa.

Pregateste mascarpone-ul cu mierea: la fiecare o lingura de mascarpone, se adauga o lingura de miere, pe care le amesteci impreuna pana obtii un amestec omogen.


Atunci cand vrei sa servesti crumble-ul, aseaza pe o farfurie o portie de fructe, deasupra amestecul crocant si serveste cu o lingura de mascarpone cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Pasca cu branza
Bucataras.RO

Pasca cu branza

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum,...

Pasca cu branza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide