Crumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata, potrivita pentru vara. Pentru aceasta reteta delicioasa nu va trebui sa folosesti cuptorul.
Adauga amestecul de cereale intr-un bol, adauga untul, zaharul brun si faina si framanta cu varful degetelor pana cand obtii un aluat asemanator cu faramiturile de paine.
Aseaza acest amestec intr-un singur strat intr-o tigaie si prajeste la foc mediu amestecand din cand in cand, pana cand devine auriu. Lasa deoparte dar pastreaza-l cald.
Pune feliile de piersici si mere intr-o tigaie, stropeste-le cu ulei de masline si lasa-le la foc mediu. Presara deasupra o cantitate generoasa de zahar brun, aranjeaza-l frumos pentru ca fructele sa se caramelizeze uniform odata cu zaharul. Cand fructele sunt aurii pe dedesubt, intoarce-le, adauga batonul de scortisoara si mai lasa inca 1 minut. Adauga 4 linguri de apa si mai gateste fructele pana cand sosul se ingroasa.
Pregateste mascarpone-ul cu mierea: la fiecare o lingura de mascarpone, se adauga o lingura de miere, pe care le amesteci impreuna pana obtii un amestec omogen.
Atunci cand vrei sa servesti crumble-ul, aseaza pe o farfurie o portie de fructe, deasupra amestecul crocant si serveste cu o lingura de mascarpone cu miere.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauDaca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum,...
Pasca cu branza
Comentarii