Fursecuri cu forma de catelusi si cateluse vor deveni de la prima proba, fursecurile tale preferate. Reteta de frusecuri este simpla, copiii pot participa la ea, iar rezultatul este delicios.
Fursecuri cu forma de catelusi de prepara astfel; punem intr-un bol margarina moale si o frecam cu zaharul pana se topeste. Adaugam in compozitie smantana, galbenusuri, vanilie, apoi amestecam. Impartim compozitia pentru fursecuri in doua: intr-una pune 200 g faina si 20 g cacao. In cealalta punem 220 g faina.
Framantam si facem un aluat din care rupem doua bine. Le punem la rece pentru o ora. Prima data am intins foaia alba si am decupat inimioare...stai, mami, sa apas "imina"...uite cate inimioare am decupaat...
apoi la fel am procedat si cu foaia neagra...intre timp mi-a facut tati din doua coli de hartie, o boneta de bucatar. O parte din inimioare se taie pe jumatate, formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa. Apasam usor. Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului. Mami a facut si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.
Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.
Fursecurile catelusi se servesc cu drag.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii