Fursecuri fragede cu coaja de portocala

Fursecurile fragede cu coaja de portocala sunt simple si delicioase, se pot servi pe langa un ceai sau o cafea, sau chiar si simplu.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede cu coaja de portocala

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 450 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Fursecurile fragede cu coaja de portocala sunt simple si delicioase, se pot servi pe langa un ceai sau o cafea, sau chiar si simplu.

Reteta este de pe blogul lui Edith Frincu, doar ca am adaugat coaja de portocala pentru ca imi place foarte mult aroma. Eu am facut dintr-un ou si restul ingredientelor proportional.

Intr-un vas batem ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Apoi adaugam uleiul si omogenizam tot cu mixerul.

Cand uleiul este incorporat, adaugam faina si amestecam folosindu-ne de o paleta. Urmeaza coaja de portocala rasa si esenta de vanilie.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt in diferite forme cu ajutorul unei seringi de patiserie sau cu o lingurita

Preincalzim cuptorul la 170 grade si punem fursecurile la copt pentru 10 min, eu le-am lasat 15min pentru ca am un cuptor mai lenes :)


Fursecurile fragede cu coaja de portocala se servesc calde dar raman fragede mai multe zile daca sunt tinute intr-o cutie de metal inchisa.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare - Bebe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc