Sos caramel

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Sos caramel

Ingrediente

  • 60 gr. unt
  • 1 pahar/cana zahar
  • 1/2 pahar/cana frisca nebatuta (daca vreti ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire
  • folositi ceva mai putina sau mai multa frisca)

Mod de preparare

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.

Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.

Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.

Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.

Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.


Se poate servi cu placinta cu mere.

Pofta buna!

Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de sosuri gasiti aici:

Sos de vanilie,

Sos de rom

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori