Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se
Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.
Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.
Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.
Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.
Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.
Se poate servi cu placinta cu mere.
Pofta buna!
Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos de vanilie,
Sos de rom
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii