Gogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni dintr-un aluat de baza, cum ar fi gogosile cu iaurt, cu diferite forme, arome sau umpluturi.
Pentru gogosi, cerne faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron mare si amesteca totul cu iaurtul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat fin, si lasa-l deoparte.
Pentru sirop, incalzeste putin ingredientele intr-o cratita, pana se dizolva zaharul, si apoi lasa-l sa fiarba. Pune-l deoparte si pastreaza-l cald.
Ia aluat cu lingurita si formeaza mini-gogosi pe care le prajesti intr-o baie de ulei incins, circa 1 minut, pana se ridica la suprafata. Scoate-le pe un prosop de hartie ca sa nu se imbibe in ulei. Cu ajutorul unei spumiere scufunda mai multe gogosele in sirop.
Gogosele cu iaurt se servesc cate 4 pe o farfurie, dupa ce au fost scoase din sirop, alaturi de o cupa de inghetata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii