Gogosele libaneze cu iaurt

Gogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni dintr-un aluat de baza, cum ar fi gogosile cu iaurt, cu diferite forme, arome sau umpluturi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gogosele libaneze cu iaurt

Ingrediente

  • Pentru aluatul de gogosi:
  • 500g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 475g iaurt
  • ulei
  • pentru prajit
  •  
  • Pentru sirop:
  • 75g zahar tos
  • 2lg suc de lime
  • 3lg apa
  • coaja rasa de la o lamaie verde

Mod de preparare

Pentru gogosi, cerne faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron mare si amesteca totul cu iaurtul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat fin, si lasa-l deoparte.

Pentru sirop, incalzeste putin ingredientele intr-o cratita, pana se dizolva zaharul, si apoi lasa-l sa fiarba. Pune-l deoparte si pastreaza-l cald.

Ia aluat cu lingurita si formeaza mini-gogosi pe care le prajesti intr-o baie de ulei incins, circa 1 minut, pana se ridica la suprafata. Scoate-le pe un prosop de hartie ca sa nu se imbibe in ulei. Cu ajutorul unei spumiere scufunda mai multe gogosele in sirop.


Gogosele cu iaurt se servesc cate 4 pe o farfurie, dupa ce au fost scoase din sirop, alaturi de o cupa de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Mancare de mazare cu carne de porc
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Dulceata de mandarine
2
Dulceata

Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...

Dulceata de mandarine
Crap la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...

Crap la cuptor
Pariziene cu gem de gutui
4
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Pizza cu spanac si sos Alfredo
5
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Parteneri
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate