Churros este o reteta de gogosi mexicane foarte indragite in lumea larga. Aceasta reteta de desert este una foarte simpla.
Churros este o reteta de gogosi mexicane foarte indragite in lumea larga. Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.
Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.
Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute, timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se incinge uleiul pentru prajit.
Se pune intr-un sprit si se da drumul la cate o bucatica de 10 cm(sau mai mare)in ulei.
Se prajesc pe rand pana e gata aluatul.
Se presara cu zahar pudra.
Pentru sosul de ciocolata: se pun intr-o ceasca ciocolata cu smantana dulce si se dau la cuptorul cu microunde 2-3 minute.
Churros se servesc fierbinti, eventual cu o cana de ciocolata calda langa.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii