Coltunasi cu nuci

Se face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topeste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 50 gr gris
  • 30 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr nuci
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 vanilie
  • 2 linguri zahar tos

Mod de preparare

Se face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topeste zaharul si se obtine o crema groasa. Se sparg ouale intr-un castron si se amesteca cu uleiul, faina si grisul, apoi se framanta bine cca 5 minute pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se pudreaza planseta cu faina, se pune aluatul, se presara cu faina si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de cca 2 mm grosime si se taie patrate cu latura de 5 cm. Se imparte umplutura pe fiecare patrat, apoi se indoaie patratele in forma de triunghi, se ung marginile cu apa si se lipesc. Se pune apa intr-un vas mai mare, se adauga putina sare iar cand apa clocoteste, se da drumul coltunasilor in apa. Se fierb 20 de minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa coltunasii in apa 30 de minute.

Se scot cu spumiera si se servesc calzi, presarati cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Galuste cu prune

Gogosi

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide