Se face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topeste
Se face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topeste zaharul si se obtine o crema groasa. Se sparg ouale intr-un castron si se amesteca cu uleiul, faina si grisul, apoi se framanta bine cca 5 minute pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se pudreaza planseta cu faina, se pune aluatul, se presara cu faina si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de cca 2 mm grosime si se taie patrate cu latura de 5 cm. Se imparte umplutura pe fiecare patrat, apoi se indoaie patratele in forma de triunghi, se ung marginile cu apa si se lipesc. Se pune apa intr-un vas mai mare, se adauga putina sare iar cand apa clocoteste, se da drumul coltunasilor in apa. Se fierb 20 de minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa coltunasii in apa 30 de minute.
Se scot cu spumiera si se servesc calzi, presarati cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Galuste cu prune
Gogosi
Cremsnit
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii