Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le
Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.
Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le lasam cca.40 de minute.
Pana ce fierb cartofii, calim pesmetul in cele 2 lingurite de unt, pana devine maroniu. Imediat ce l-am luat de pe foc, punem zaharul, scortisoara si amestecam bine. Cantitatile de zahar si de scortisoara sunt dupa preferintele fiecaruia.
Dupa ce s-au fiert bine cartofii, ii scurgem de apa si ii pisam ca pentru pireu. Adaugam faina, 1 lingurita de sare, una de zahar, 2 de ulei si un ou.
Amestecam totul pana obtinem un aluat moale.
Intr-o cratita mai mare punem sa fiarba apa, cca. 3l, cu sare.
Cu lingura luam aluatul si il aplatizam in mana pudrata cu faina. Punem la mijloc o jumatate de pruna sau o pruna. Formam galuste (bile ) pe care le dam prin faina si le punem pe o farfurie presarata bine cu faina.
Dupa ce apa fierbe, dam focul mai mic si punem galustele. Cand sunt gata se ridica singure la suprafata.
Se scot in strecuratoare, cat sunt inca calde se tavalesc prin amestecul
de pesmet, zahar si scortisoara.Sunt bune calde, dar si reci.
Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii