Gogosele cu cascaval

Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se amesteca repede ca sa se inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 200 gr cascaval ras
  • 1 ceasca mare lapte
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 500 gr mazare verde
  • sare

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se amesteca repede ca sa se incorporeze bine. Se adauga cascaval ras si se amesteca pe foc pana ce aluatul se desprinde de peretii vasului. Se adauga cate un ou si se amesteca bine, dupa fiecare. Se ia un vas si se pune apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se introduce cate o lingurita din aluat si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert gogoselele, se scot cu lingura cu gauri, se lasa la scurs si se stropesc cu unt fierbinte.


Se servesc cu sote de mazare, fasole verde sau morcovi.

Alte retete:

Galuste cu prune Gogosi pufoase Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori