Gogosele cu rom

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gogosele cu rom

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 2 cl rom=20 ml rom
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 130 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana devine un aluat omogen.

Intre timp se pune uleiul la incalzit.

Pe plaseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de cca 1 cm si se taie dupa preferinta(eu am facut patratele).

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc si se lasa sa se scurga bine pe prosoape de hartie.

Gogoselele se tavalesc prin zahar pudra si se servesc cat sunt caldute.
Pofta buna!

Reteta Gogosele cu rom a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi aici:

Gogosi Marbella ,

Gogosi carnaval ,

Gogosi cu susan si miere .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori