Gogosi

Cand sunt gata gogosii se pudreaza cu zahar si se servesc. Pentru acestia se face maiaua din drojdie, apoi se framanta bine si se lasa la crescut.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg faina
  • 700 g zahar
  • sare
  • coaja de portocala
  • vanilie
  • 400 g margarina
  • 1
  • 5 l de lapte
  • 4 oua
  • 100 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • la framantat

Mod de preparare

Pentru gogosi se face maiaua din drojdie, apoi se framanta bine si se lasa la crescut. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa si il taiem portioare cu cutitul, dupa care, cu mana modelam gogoasa si o coacem in ulei incins.


Cand sunt gata gogosii se pudreaza cu zahar si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci