Gogosi aromate

Gogosile aromate fac parte din retetele de gogosi foarte simple. Aceste gogosi se fac din: faina, oua, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  •  
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta portocale
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • ulei

Mod de preparare

Gogosile simple si aromate sunt cele mai bune dulciuri care se pot combina cu diferite dulceturi. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte si turnam peste faina. Adaugam esentele, zaharul, ouale, sare si framantam. Treptat se adauga laptele cald. Lasam aluatul la crescut timp de o ora, intr-un loc cald. Intindem o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotunde cu ajutorul unui pahar. Daca nu este suficient de crescut aluatul mai putem lasa gogosile pe blatul de lucru pana cresc. Prajim gogosile in ulei incins si se presara cu zahar pudra.


Gogosile aromate se servesc pe un platou, ornat cu frunze de menta si cu frisca, inghetata sau dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc