1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie. F
1. Aluatul
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.
Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.
Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.
Framantam bine.
Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.
Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.
Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.
Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.
Sunt foarte fine, se topesc in gura!
Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.
2. Crema de vanilie
Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.
Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
3. Crema de cacao
Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.
Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.
Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!
Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii