Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul,aromel
Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul,aromele si se framanta un aluat (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul. Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii, pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!
Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramajoara de finetti la mijloc (am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama). Se frig in ulei incins pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar din belsug! Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii