Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie
Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie din 50 g unt, 2 galbenusuri de ou, 1 paharel de rom, 1 varf de cutit de sare si 500 g faina, pe care o framantam foarte bine si obtinem o coca mai moale. Dospim la loc caldut pana se mareste cu 150%. Dupa care, intindem o foaie de grosimea unui deget. Decupam cu o forma de decupat gogosi sau cu un pahar, apoi acoperim cu un servetel de bucatarie si mai dospim cel putin 30 de minute. Gogosii se prajesc in ulei semi-fierbinte, pe foc uniform. Gogosii care au fost cu fata in sus pe tabla, ii punem cu fata la ulei. La inceputul prajirii acoperim vasul, apoi, dupa ce au fost intorsi gogosii, il descoperim. Gogosii prajiti se scot din ulei cu o lingura cu sita.
Alte retete recomandate:
Gogosi reteta
Prajitura cu foi de miere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii