Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie
Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie din 50 g unt, 2 galbenusuri de ou, 1 paharel de rom, 1 varf de cutit de sare si 500 g faina, pe care o framantam foarte bine si obtinem o coca mai moale. Dospim la loc caldut pana se mareste cu 150%. Dupa care, intindem o foaie de grosimea unui deget. Decupam cu o forma de decupat gogosi sau cu un pahar, apoi acoperim cu un servetel de bucatarie si mai dospim cel putin 30 de minute. Gogosii se prajesc in ulei semi-fierbinte, pe foc uniform. Gogosii care au fost cu fata in sus pe tabla, ii punem cu fata la ulei. La inceputul prajirii acoperim vasul, apoi, dupa ce au fost intorsi gogosii, il descoperim. Gogosii prajiti se scot din ulei cu o lingura cu sita.
Alte retete recomandate:
Gogosi reteta
Prajitura cu foi de miere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii