Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se a
Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se amesteca drojdia cu zaharul si cu cei 80 ml de apa fierbinte,
se acopera si se lasa la loc cald pentru 10 minute. Separat se amesteca 110g faina, cu sarea si amestecul de drojdie. Rezulta un aluat lipicios care se lasa acoperit 1ora si 1/2 pana isi dubleaza volumul. Intre timp se prajesc in cuptor semintele de susan si cand s-au racit 110 g se transforma in pulbere cu ajutorul rasnitei de cafea si se amesteca cu 185g faina, uleiul, otetul, galbenusul si untul topit si racit un pic. Aluatul rezultat se amesteca cu aluatul ce-a stat la dospit si se lucreaza bine pana devine un aluat elastic. Se formeaza bile din aluat carora li se da forma de snururi ce se impletesc doua cate doua formand o treccina (adica impletitura). Gogosile astfel formate se pun intr-o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute, apoi se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti pana capata o culoare auriu-maronie.
Se scot pe hartie absorbanta.
Mierea am incalzit-o pe aburi si cand gogosile s-au mai racit un pic le-am "inecat" in miere pe o parte si pe alte vreo 2 minute dupa care le-am presarat cu susan prajit. Reteta Gogosi cu susan si miere a fost propusa de dora_m. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSalatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pestoIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii