Gogosi de cartofi

Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sint fierbinti).

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 50 gr. drojdie
  • 200 gr. smintina
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • faina cit cuprinde la framintat
  • 1 pahar ulei
  • marmelada
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sint fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga sarea, drojdia amestecata cu smintina si galbenusurile si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce a crescut bine se intinde cu vergeaua pe planseta de aluat o foaie de grosimea unui creion. Se taie rotunduri cu paharul, se asaza pe un rotund putina marmelada, se acopera cu alt rotund si se apasa marginile sa se lipeasca. Se prajesc in ulei bine incins
Se servesc fierbinti presarate cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc