Gogosi din aluat de cozonac

Gogosile sunt un desert delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gogosi sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, zahar pudra, ulei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1/2 l ulei
  • zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat de cozonac o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza cu paharul gogosile si se asaza pe un servet, pe alta planseta sau pe o masa. Se acopera si se lasa sa creasca de doua ori mai mari decat au fost. Se incinge ulei intr-o cratita sau intr-un ceaun si se pun gogosile sa se prajeasca, intorcandu-le cu furculita pe toate partile. In timpul prajitului, focul trebuie sa fie mic.

Cand sunt gata, se scot cu lingura  si se presara zahar pudra vanilat. Se pot face umplute cu marmelada sau cu dulceata. In acest caz se pune pe mij­locul unei gogosi umplutura, se acopera cu alta gogoasa si se lipesc marginile. Apoi se prajesc.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Gogosi glazurate

Gogosi din kefir

Gogosi pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori