Gogosile sunt un desert delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gogosi sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, zahar pudra, ulei.
Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat de cozonac o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza cu paharul gogosile si se asaza pe un servet, pe alta planseta sau pe o masa. Se acopera si se lasa sa creasca de doua ori mai mari decat au fost. Se incinge ulei intr-o cratita sau intr-un ceaun si se pun gogosile sa se prajeasca, intorcandu-le cu furculita pe toate partile. In timpul prajitului, focul trebuie sa fie mic.
Cand sunt gata, se scot cu lingura si se presara zahar pudra vanilat. Se pot face umplute cu marmelada sau cu dulceata. In acest caz se pune pe mijlocul unei gogosi umplutura, se acopera cu alta gogoasa si se lipesc marginile. Apoi se prajesc.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii