Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si fai
Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se prajeste in mult ulei incins bine. Se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe o sita si se presara cu zahar vanilat.
Se servesc imediat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii