Gogosi dulci din cartofi

Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si fai

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi fierti
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 20 gr. drojdie
  • 1 lingura lapte
  • cca. 250 gr. faina
  • ulei pentru prajit
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se prajeste in mult ulei incins bine. Se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe o sita si se presara cu zahar vanilat.
Se servesc imediat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci