Gogosi in aburi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora. Impartim aluatul in 12-14 bile,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi in aburi

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 500 G faina(eu am mai pus cateva linguri)
  • 1 praf de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • 75 g unt topit
  • 2 oua
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 1/4 l lapte
  • Mai aveti nevoie de:
  • 5 linguri de zahar
  • 500 ml de lapte
  • 25 g unt
  • CREMA DE VANILIE:
  • un plic de praf de budinca cu gust de vanilie si preparati crema dupa instructiuni (eu asta am folosit)
  • sau faceti o crema din urmatoarele:
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 linguri faina
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.

Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.

In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.

Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.

Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!


Se sevesc cu crema de vanilie.

Pofta buna!

Reteta Gogosi in aburi a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi cu nectarine

Gogosi din aluat pripit ,

Gogosi traista la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide