Gogosi Marbella

Gogosile Marbella nu sunt deloc greu de preparat si sunt delicioase. Este o reteta simpla de gogosi, potrivita atat pentru copii cat si pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi Marbella

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 200 ml lapte caldutz
  • 1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centrul fainii, in care-am facut in prealabil o groapa. Dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine (cele 2 oua intregi + galbenusul), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putin laptele caldut. Cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatul pe masa si il framantati foarte bine, pana devine elastic. Trebuie sa va dati cu faina mainile cat il framantati, nu foarte mult, doar pana cand e aluatul gata, nu insistati cu faina.

Dupa am pus aluatul in castron, si l-am lasat sa-si dubleze volumul (cam 30 min). Am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat. Se intinde o foaie mai grosuta, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici.

Resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou. Se mai lasa formele de gogosi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit. Eu n-am avut tuci, am prajit gogosile intr-o cratita teflonata.

Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le puneti cate 2-3, se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafata. Le intoarceti tot timpul, cand sant prajite le scoateti pe un servetel absorbant. Cand au fost toate gata, am pus zahar pudra intr-un castron si le-am tavalit.


Pofta buna! Reteta Gogosi Marbella a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide