Gogosile Marbella nu sunt deloc greu de preparat si sunt delicioase. Este o reteta simpla de gogosi, potrivita atat pentru copii cat si pentru o gustare dulce.
Drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centrul fainii, in care-am facut in prealabil o groapa. Dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine (cele 2 oua intregi + galbenusul), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putin laptele caldut. Cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatul pe masa si il framantati foarte bine, pana devine elastic. Trebuie sa va dati cu faina mainile cat il framantati, nu foarte mult, doar pana cand e aluatul gata, nu insistati cu faina.
Dupa am pus aluatul in castron, si l-am lasat sa-si dubleze volumul (cam 30 min). Am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat. Se intinde o foaie mai grosuta, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici.
Resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou. Se mai lasa formele de gogosi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit. Eu n-am avut tuci, am prajit gogosile intr-o cratita teflonata.
Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le puneti cate 2-3, se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafata. Le intoarceti tot timpul, cand sant prajite le scoateti pe un servetel absorbant. Cand au fost toate gata, am pus zahar pudra intr-un castron si le-am tavalit.
Pofta buna! Reteta Gogosi Marbella a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiImi plac tare mult aluaturile astea, iar de cand le fac cu branza imi plac si mai mult. Au iesit niste pufosenii minunate...
Cornuri sarate din aluat cu branzaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii