Gogosi pufoase umplute

Gogosile sunt preferatele tuturor si daca mai sunt si umplute sunt cu atat mai savuroase. Reteta de gogosi pufoase umplute este o reteta simpla si la indemana tuturor, asa ca va invit sa o incercati.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase umplute

Ingrediente

  • Pentru 8-10 portii:
  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 40 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 ml ulei
  • 150 g gem de prune pentru umplut – sau alt gem
  • dulceata
  • nutella
  • etc

Mod de preparare

Untul se scoate la temperatura camerei cu 30 de minute inainte de a gati.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste si se lasa la crescut 20 de minute la loc caldut.
Dupa ce maiaua a crecut, punem faina intr-un castron mai mare, peste care adaugam drojdia crescuta, 1 galbenus de ou, coaja de lamaie rasa, restul de zahar si plicul de zahar vanilat si o ceasca de lapte caldut. Se framanta bine aproximativ 10 minute, iar pe timpul framantarii se adauga treptat restul de lapte, la fel, caldut.
Cand aluatul este gata framantat, adaugam untul si mai framantam putin, pana cand acesta se incorporeaza.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut la loc caldut 30 minute, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, aluatul se intinde in foaie cam de 1 centimetru grosime. Cu ajutorul unei forme rotunde (eu am folosit o cana de cafea), se formeaza gogosile. Le mai lasam 5 minute sa creasca, apoi se prajesc in mult ulei incins, pe ambele parti, pana cand se rumenesc bine.
Se scot pe o farfurie intinsa cu servetel de hartie, ca sa traga surplusul de ulei.
Cand s-au racit putin, se pot umple cu nutella sau cu gem, dulceata, etc. Noi le-am umplut cu gem de prune. Daca nu aveti sprit pentru umplut, taiati pe lateral gogosile cu un cutit cu varful foarte ascutit, si introduceti umplutura cu o lingurita. Puneti in fiecare gogoasa cam o lingurita de umplutura.
Se presara cu zahar pudra si se servesc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Gogosile pufoase se servesc calde, umplute cu gem, dulceata sau nutella, presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia