Gogosi pufoase umplute

Gogosile sunt preferatele tuturor si daca mai sunt si umplute sunt cu atat mai savuroase. Reteta de gogosi pufoase umplute este o reteta simpla si la indemana tuturor, asa ca va invit sa o incercati.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase umplute

Ingrediente

  • Pentru 8-10 portii:
  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 40 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 ml ulei
  • 150 g gem de prune pentru umplut – sau alt gem
  • dulceata
  • nutella
  • etc

Mod de preparare

Untul se scoate la temperatura camerei cu 30 de minute inainte de a gati.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste si se lasa la crescut 20 de minute la loc caldut.
Dupa ce maiaua a crecut, punem faina intr-un castron mai mare, peste care adaugam drojdia crescuta, 1 galbenus de ou, coaja de lamaie rasa, restul de zahar si plicul de zahar vanilat si o ceasca de lapte caldut. Se framanta bine aproximativ 10 minute, iar pe timpul framantarii se adauga treptat restul de lapte, la fel, caldut.
Cand aluatul este gata framantat, adaugam untul si mai framantam putin, pana cand acesta se incorporeaza.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut la loc caldut 30 minute, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, aluatul se intinde in foaie cam de 1 centimetru grosime. Cu ajutorul unei forme rotunde (eu am folosit o cana de cafea), se formeaza gogosile. Le mai lasam 5 minute sa creasca, apoi se prajesc in mult ulei incins, pe ambele parti, pana cand se rumenesc bine.
Se scot pe o farfurie intinsa cu servetel de hartie, ca sa traga surplusul de ulei.
Cand s-au racit putin, se pot umple cu nutella sau cu gem, dulceata, etc. Noi le-am umplut cu gem de prune. Daca nu aveti sprit pentru umplut, taiati pe lateral gogosile cu un cutit cu varful foarte ascutit, si introduceti umplutura cu o lingurita. Puneti in fiecare gogoasa cam o lingurita de umplutura.
Se presara cu zahar pudra si se servesc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Gogosile pufoase se servesc calde, umplute cu gem, dulceata sau nutella, presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cornulete fragede
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Supa crema de telina si pastarnac
4
Bebelusi 12-18 luni

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Sarmale cu pasat
5
Mancaruri de post

Sarmale cu pasat

Sarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.

Sarmale cu pasat
Parteneri
Desert placinta in straturi, de post
Bucataras.RO

Desert placinta in straturi, de post

M-am inspirat de la Ina care se inspirase de la Miki, iar Miki de la mama ei( daca nu ma insel ) si cine stie pana unde se...

Desert placinta in straturi, de post
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare