Drojdia se dizolva intr-o lingura de apa calduta, adaugand si o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Separat, se amesteca restul de zahar pudra
Drojdia se dizolva intr-o lingura de apa calduta, adaugand si o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Separat, se amesteca restul de zahar pudra cu vanilia, 100 ml ulei, sarea si o lingurita de scortisoara, coaja rasa de la o lamaie si 1/2 l de apa calduta. Intr-un castron incapator se toarna faina, apoi drojdia crescuta, iar la urma se inglobeaza compozitia de mai sus. Se framanta aluatul, se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie rondele cu gura unui pahar. Se lasa inca un sfert de ora la crescut, apoi se infierbanta restul de ulei si se pun gogosile la prajit. Se pot umple cu gem.
Gogosile se servesc calde, pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Tarta cu fructe
Turta dulce
Prajitura cu gem de caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii