Gogosi Strasbourg

Gogosile sunt desertul copilariei mele, pufoase, cu diferite umpluturi, pur si simplu n-ai cum sa le rezisti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi Strasbourg

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 grame faina
  • 20 grame drojdie
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 grame unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • arome
  • Pentru bezea: 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • umplutura (eu am folosit gem cu nuca
  • dulceata visine
  • rahat si nutella).

Mod de preparare

1. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald. Adaugam si un pic de faina. Lasam la crescut. 2. Intre timp mixam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand. Arome, ce aveti, si un praf de sare. 3. Peste faina punem drojdia si untul mixat cu ouale. Framantam adaugand laptele caldut treptat. Va rezulta un aluat elastic si moale. Acoperim, lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 4. Intre timp am macinat nuci si alune. Am batut bine albusurile cu zaharul si nucile,alunele. 5. Dupa ce a crescut aluatul, il facem sul pe masa de lucru.Taiem bucatele egale,depinde cat de mari vreti gogosile. Formam discuri si le umplem cu ce vrem. Le lipim bine in partea superioara. Le asezam in tava pe hartie de copt lasand distanta intre ele. Le mai lasam 30 de minute la crescut. Dupa care turnam peste ele bezeaua preparata, nivelam si dam la cuptor. Eu am folosit static 180 grade.


Pofta buna! Reteta Gogosi Strasbourg a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Aluat pizza
1
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise