Loukoumades - gogosi grecesti

Loukoumades este o reteta de gogosi grecesti pe care o vei gasi atat in restaurante cat si la tarabele de dulciuri. Minunatele gogosi sunt imbracate in sirop de miere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Loukoumades - gogosi grecesti

Ingrediente

  • Pentru aluatul de gogosi:
  • 400 - 500ml apa calduta
  • 50g drojdie proaspata
  • 1kg faina
  • 150ml ulei de floarea soarelui (pentru aluat)
  • aprox 500ml ulei floarea soarelui (pentru prajit)
  • 15g zahar
  • 10g sare
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 600g zahar
  • 300ml apa
  • 200g miere
  • scortisoara (optional)
  • seminte de susan (optional)
  •  

Mod de preparare

Drojdia se desface in apa calduta impreuna cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga cei 150ml de ulei si se mai framanta. Aluatul se acopera si se fereste de curentii de aer si se lasa la crescut pentru 1 ora.

Siropul se pregateste astfel:

se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga mierea.

Dupa ce a crescut aluatul, se ia cu o lingura aluat si se formeaza bile, lingura se inmoaie in uleiul incins, se pune bila de aluat pe ea si se pune la prajit. O gogoasa greceasca se lasa la prajit pe o parte pana se rumeneste - cam 2 minute, dupa care se intoarce si pe cealalta parte.

Repeta acest proces pana cand nu mai ai aluat.

Gogosile se scot pe un prosop de hartie la scurs. Dupa ce sunt gata toate, se pun intr-un bol si se toarna siropul peste ele. Se scutura bine ca sa ajunga pe toate.

 


Gogosile grecesti se servesc in portii individuale, presarate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara sau cu seminte de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide