Pentru a prepara aceasta reteta de minciunele sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ou, zahar, smantana, sifon, vanilie, faina, sare.
Se pune pe planseta faina uscata si cernuta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, zaharul, smantana, sifonul, vanilia si sarea. Se framanta o coca. Se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca o ora. Dupa aceea se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Din ea se taie fasii late de 3—4 cm si fiecare fasie in bucati de 10 cm lungime. Fiecare bucata se cresteaza putin la mijloc si prin crestatura se introduce unul din capetele bucatii (astfel incat sa para ca e innodat).
Se procedeaza astfel cu tot aluatul. Se prajesc intr-o cratita sau intr-un ceaunel, cu untura sau ulei clocotit, pana cand se rumenesc. Se scot cu lingura cu gauri.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii