Pentru a prepara aceasta reteta de minciunele sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ou, zahar, smantana, sifon, vanilie, faina, sare.
Se pune pe planseta faina uscata si cernuta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, zaharul, smantana, sifonul, vanilia si sarea. Se framanta o coca. Se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca o ora. Dupa aceea se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Din ea se taie fasii late de 3—4 cm si fiecare fasie in bucati de 10 cm lungime. Fiecare bucata se cresteaza putin la mijloc si prin crestatura se introduce unul din capetele bucatii (astfel incat sa para ca e innodat).
Se procedeaza astfel cu tot aluatul. Se prajesc intr-o cratita sau intr-un ceaunel, cu untura sau ulei clocotit, pana cand se rumenesc. Se scot cu lingura cu gauri.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii