Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile clasice sa incropesc cateva minciunele si sa le servesc alaturi de o bere rece, in fata televizorului.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Minciunelele se servesc cu zahar pudra pe deasupra.
Reteta de minciunele sau scovergi a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Crs_tina.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCurry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii