Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt niste gogosi cu branza care pot fi serviti alaturi de smanatana si diferite tipuri de branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 de grame de branza de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua intregi
  • 230-270 de grame de faina

Mod de preparare

Intr-un castron se pune branza, sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Se adauga si o lingurita de praf de copt, dupa care se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua. Se omogenizeaza compozitia cu ouale si branza, apoi se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat.

Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi, si 5 bucati mai mici pentru mot.
Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.
Intr-o cratita mai groasa si adanca se pune ulei din abundenta si se pune pe foc la incins si se prajesc papanasi si moturile pe ambele parti.


Papanasii aromati se servasc calzi cu smantana si visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide