Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt niste gogosi cu branza care pot fi serviti alaturi de smanatana si diferite tipuri de branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 de grame de branza de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua intregi
  • 230-270 de grame de faina

Mod de preparare

Intr-un castron se pune branza, sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Se adauga si o lingurita de praf de copt, dupa care se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua. Se omogenizeaza compozitia cu ouale si branza, apoi se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat.

Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi, si 5 bucati mai mici pentru mot.
Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.
Intr-o cratita mai groasa si adanca se pune ulei din abundenta si se pune pe foc la incins si se prajesc papanasi si moturile pe ambele parti.


Papanasii aromati se servasc calzi cu smantana si visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc