Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat de sodiu, razatura de lamaie, esenta de rom.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 5 portii:
  • branza de vaci - 500 g
  • faina - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • bicarbonat de sodiu - 2 g
  • razatura de lamaie - 10 g
  • ulei - 250 ml
  • smantana - 250 g
  • zahar farin - 50 g
  • sare - 5 g
  • gem - 200 g
  • esenta de rom - 10 ml

Mod de preparare

Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat de sodiu, razatura de lamaie, esenta de rom. Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa in mijloc si se prajesc in ulei.

Papanasii traditionali se pudreaza cu zahar farin si se servesc cu gem si smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc