Reţetă de preparare a papanaşilor traditionali

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat de sodiu, razatura de lamaie, esenta de rom.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 5 portii:
  • branza de vaci - 500 g
  • faina - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • bicarbonat de sodiu - 2 g
  • razatura de lamaie - 10 g
  • ulei - 250 ml
  • smantana - 250 g
  • zahar farin - 50 g
  • sare - 5 g
  • gem - 200 g
  • esenta de rom - 10 ml

Mod de preparare

Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat de sodiu, razatura de lamaie, esenta de rom. Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa in mijloc si se prajesc in ulei.

Papanasii traditionali se pudreaza cu zahar farin si se servesc cu gem si smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori