Uscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate pentru ca sunt crocante si merg foarte bine atat ca gustari sarate cat si dulci.
Batem cele două ouă și sarea cu telul până când albușurile și gălbenușurile sunt perfect încorporate într-un amestec care începe să facă spumă. Se adaugă apoi făină cât cuprinde. Amestecăm la început cu telul, după care răsturnăm aluatul pe o planșetă înfăinată și îl frământăm cu mâna.
Se pune atâta făină până când obținem un aluat care nu se mai lipește de mâini la frământare”.
Aluatul se frământă preț de câteva minute.
Apoi, din foaia subțire de aluat (atât de subțire că se poate vedea planșeta prin ea) tăiem fâșii de 2 cm lățime cu ajutorul ”pintenului” - rola zimțată :) Sau puteți tăia orice alte forme - romburi, pătrate crestate în mijloc etc! Fâșiile se rulează pe degete și se formează un fel de spirală care se leagă cu o fundă.
Uscățelele se prăjesc în baie de ulei, pe foc mediu! Atenție, ele se prăjesc foarte rapid, trebuiesc întoarse pe ambele părți până la rumenire ușoară. Se scot pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de ulei, se lasă să se răcească, după care se pudrează cu zahăr vanilinat din belșug.
Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si un sos iutel de la Bunatati din natura sau poate o dulceata de fructe, tot de la Bunatati din natura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii