Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata este un desert simplu de facut recomandat in special copiilor. Grisul cu lapte poate fi servit alaturi de dulceata preferata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gris cu lapte si dulceata

Ingrediente

  • 5 pahare de lapte
  • 1 pahar de gris
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat (daca nu stiti cat de proaspat este laptele; bicarbonatul previne branzirea laptelui)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 grame de unt
  • gem de caise pentru servire

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Adaugati sarea, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilat. Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul treptat, amestecand tot timpul cu un tel sau lingura. Fierbeti câteva minute, amestecand constant, pana obtineti o crema ca o mamaliga moale.
Adaugati untul taiat bucatele, omogenizati si luati de pe foc. Turnati grisul in forme pana se intareste apoi pe farfurii si adaugati peste el dulceata.


Serviti grisul cu lapte si dulceata caldut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc