Banane crocante

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • chiar si moi
  • 1 ou
  • 150-200 g faina
  • 1 dl lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • ulei pentru prajit
  • si putin zahar pudra deasupra

Mod de preparare

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte, apoi adaugam atata faina pana obtinem o compozitie putin mai groasa decat la clatitele obisnuite. Adaugam zaharul pudra, sarea si praful de copt si lasam sa stea 15 minute. Intre timp incingem ulei din abundenta. Cu o lingurita punem gramajoare mici neuniforme in uleiul fierbinte, apoi le prajim iute pe foc mediu. Prajiturelele se dilata in timpul prajirii. Se scurge uleiul de pe ele.
Alte retete dulciuri

Prajitura cu foi de miere

Aluat de clatite

Placinta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci