Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte,
Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte, apoi adaugam atata faina pana obtinem o compozitie putin mai groasa decat la clatitele obisnuite. Adaugam zaharul pudra, sarea si praful de copt si lasam sa stea 15 minute. Intre timp incingem ulei din abundenta. Cu o lingurita punem gramajoare mici neuniforme in uleiul fierbinte, apoi le prajim iute pe foc mediu. Prajiturelele se dilata in timpul prajirii. Se scurge uleiul de pe ele.
Alte retete dulciuri
Prajitura cu foi de miere
Aluat de clatite
Placinta
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii