Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte,
Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte, apoi adaugam atata faina pana obtinem o compozitie putin mai groasa decat la clatitele obisnuite. Adaugam zaharul pudra, sarea si praful de copt si lasam sa stea 15 minute. Intre timp incingem ulei din abundenta. Cu o lingurita punem gramajoare mici neuniforme in uleiul fierbinte, apoi le prajim iute pe foc mediu. Prajiturelele se dilata in timpul prajirii. Se scurge uleiul de pe ele.
Alte retete dulciuri
Prajitura cu foi de miere
Aluat de clatite
Placinta

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii