Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata este un desert delicios. Da, este o inghetata cu prezentare de restaurant, dar este o inghetata de casa :).
Preparare cosulete de ciocolata:
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ungem cu o pensula de bucatarie hartia de briosa apoi dam la frigider pana se intareste ciocolata.
Repetam de 3 ori, apoi lasam cosulete in frigider.
Scoatem cu grija hartia de briose.
Mod de preparare inghetata:
Intr-o cratita punem zaharul brun,lasam sa se caramelizeze,apoi punem alunele de padure zdrobite putin,steluta de anason si ananasul pe care l-am taiat bucati mai mici.
Pastram 5 rondele de ananas.
Lasam pe foc pana cand se rumenesc usor.
Dupa ce s-au racit putin,scoatem steluta de anason si pastram cateva alune de padure caramelizate.
Intr-un blender punem ananasul si alunele de padure caramelizate, sucul de la ananas si smantana amestecandu-le.
Punem cosuletele de ciocolata in forme de metal,in fiecare punem cate o bucatica de ananas caramelizat,
apoi le umplem cu inghetata de ananas.
Dam la congelator inghetata pentru minim 3 -4 ore.
Rondelele de ananas ramase se taie in doua pe lungime,se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalit la 180 grade timp de 15 minute.
Apoi se scot si se pun intr-o alta tava de briose,se stropesc cu putin zahar brun,si se dau din nou la cuptor pentru cateva minute pana cand se rumenesc pe margini.
Cu o pensula de bucatarie umezim putin inghetata pe mijloc si decoram fiecare cosulet cu flori din anans si alune de padure caramelizate.
Serviti cu placere!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii