Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata

Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata este un desert delicios. Da, este o inghetata cu prezentare de restaurant, dar este o inghetata de casa :).

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente cosulete de ciocolata:
  • * 200 g cicololata 85% cacao
  • * 1 lingura unt
  • * hartii briose
  • Pentru inghetata folosim:
  • * 2 cutii ananas
  • * 70 g alune de padure
  • * 70 g zahar brun
  • * 1 steluta anason
  • * 200 g smantana

Mod de preparare

Preparare cosulete de ciocolata:
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ungem cu o pensula de bucatarie hartia de briosa apoi dam la frigider pana se intareste ciocolata.
Repetam de 3 ori, apoi lasam cosulete in frigider.
Scoatem cu grija hartia de briose.

Mod de preparare inghetata:
Intr-o cratita punem zaharul brun,lasam sa se caramelizeze,apoi punem alunele de padure zdrobite putin,steluta de anason si ananasul pe care l-am taiat bucati mai mici.
Pastram 5 rondele de ananas.
Lasam pe foc pana cand se rumenesc usor.
Dupa ce s-au racit putin,scoatem steluta de anason si pastram cateva alune de padure caramelizate.
Intr-un blender punem ananasul si alunele de padure caramelizate, sucul de la ananas si smantana amestecandu-le.
Punem cosuletele de ciocolata in forme de metal,in fiecare punem cate o bucatica de ananas caramelizat,
apoi le umplem cu inghetata de ananas.
Dam la congelator inghetata pentru minim 3 -4 ore.
Rondelele de ananas ramase se taie in doua pe lungime,se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalit la 180 grade timp de 15 minute.
Apoi se scot si se pun intr-o alta tava de briose,se stropesc cu putin zahar brun,si se dau din nou la cuptor pentru cateva minute pana cand se rumenesc pe margini.


Cu o pensula de bucatarie umezim putin inghetata pe mijloc si decoram fiecare cosulet cu flori din anans si alune de padure caramelizate.
Serviti cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Bucataras.RO

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori