Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata

Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata este un desert delicios. Da, este o inghetata cu prezentare de restaurant, dar este o inghetata de casa :).

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente cosulete de ciocolata:
  • * 200 g cicololata 85% cacao
  • * 1 lingura unt
  • * hartii briose
  • Pentru inghetata folosim:
  • * 2 cutii ananas
  • * 70 g alune de padure
  • * 70 g zahar brun
  • * 1 steluta anason
  • * 200 g smantana

Mod de preparare

Preparare cosulete de ciocolata:
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ungem cu o pensula de bucatarie hartia de briosa apoi dam la frigider pana se intareste ciocolata.
Repetam de 3 ori, apoi lasam cosulete in frigider.
Scoatem cu grija hartia de briose.

Mod de preparare inghetata:
Intr-o cratita punem zaharul brun,lasam sa se caramelizeze,apoi punem alunele de padure zdrobite putin,steluta de anason si ananasul pe care l-am taiat bucati mai mici.
Pastram 5 rondele de ananas.
Lasam pe foc pana cand se rumenesc usor.
Dupa ce s-au racit putin,scoatem steluta de anason si pastram cateva alune de padure caramelizate.
Intr-un blender punem ananasul si alunele de padure caramelizate, sucul de la ananas si smantana amestecandu-le.
Punem cosuletele de ciocolata in forme de metal,in fiecare punem cate o bucatica de ananas caramelizat,
apoi le umplem cu inghetata de ananas.
Dam la congelator inghetata pentru minim 3 -4 ore.
Rondelele de ananas ramase se taie in doua pe lungime,se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalit la 180 grade timp de 15 minute.
Apoi se scot si se pun intr-o alta tava de briose,se stropesc cu putin zahar brun,si se dau din nou la cuptor pentru cateva minute pana cand se rumenesc pe margini.


Cu o pensula de bucatarie umezim putin inghetata pe mijloc si decoram fiecare cosulet cu flori din anans si alune de padure caramelizate.
Serviti cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide