Inghetata de capsuni este un desert perfect pentru zilele calde. O inghetata de casa cu fructe aromata dar usor acrisoara.
Se pun capsunile in blender (daca nu aveti, treceti-le printr-o sita), se presara cu zahar si se lasa sa se omogenizeze cca. 15-20 de minute. Daca folositi zahar pudra, le lasati doar vreo 5 :P Se bate smantana pentru frisca si se amesteca, impreuna cu laptele, cu pasta de capsuni. Se pune apoi intr-un vas de plastic la congelator si se lasa pana ce incepe sa inghete pe margini. Se scoate din congelator si se bate cu un mixer pana devine spumoasa. Se repete procedeul de doua ori (asa inghetata va fi mai cremoasa). La ultima amestecare se pot pune in crema bucatele de capsuni ;) Se congeleaza in totalitate.
Pentru sos se pun capsunile cu zaharul intr-ul bol, sa stea cat pregatim inghetata. Zeama formata se pune la fiert pana se ingroasa ca un sirop, dupa care se adaug capsunile pasate si se lasa sa fiarba pana se leaga.
Se formeaza bilute de inghetata cu lingurita speciala, se pun intr-un bol sau o cupa de inghetata si se toarna deasupra 2 lingurite de sirop.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii