Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni este un desert perfect pentru zilele calde. O inghetata de casa cu fructe aromata dar usor acrisoara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de capsuni

Ingrediente

  • - 200 ml. lapte
  • - 300 ml. smantana dulce pentru frisca
  • - 450 g. capsuni (proaspete sau congelate)
  • - 200 g. zahar
  • - pentru sosul capsuni: 200 gr caspuni si 4 lg de zahar.

Mod de preparare

Se pun capsunile in blender (daca nu aveti, treceti-le printr-o sita), se presara cu zahar si se lasa sa se omogenizeze cca. 15-20 de minute. Daca folositi zahar pudra, le lasati doar vreo 5 :P Se bate smantana pentru frisca si se amesteca, impreuna cu laptele, cu pasta de capsuni. Se pune apoi intr-un vas de plastic la congelator si se lasa pana ce incepe sa inghete pe margini. Se scoate din congelator si se bate cu un mixer pana devine spumoasa. Se repete procedeul de doua ori (asa inghetata va fi mai cremoasa). La ultima amestecare se pot pune in crema bucatele de capsuni ;) Se congeleaza in totalitate.

Pentru sos se pun capsunile cu zaharul intr-ul bol, sa stea cat pregatim inghetata. Zeama formata se pune la fiert pana se ingroasa ca un sirop, dupa care se adaug capsunile pasate si se lasa sa fiarba pana se leaga.


Se formeaza bilute de inghetata cu lingurita speciala, se pun intr-un bol sau o cupa de inghetata si se toarna deasupra 2 lingurite de sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori