Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si varianta inghetata a acestuia.
Se pune laptele la fiert. In acest timp frecam bine galbenusele cu 6 linguri de zahar si lingura de faina, apoi adaugam si un pic de lapte rece. Cam 50 ml. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam incet galbenusele si continuam sa amestecam pana se ingroase si il punem sa se raceasca.
Intre timp batem albusele cu 5 linguri de zahar spuma tare si il adaugam la spuma obtinuta din lapte si galbenuse(Asta doar dupa ce sa racit).
Batem si frisca cu restul de zahar . Toate se pun in cutii si se introduc la congelator. Cam in 3 ore cand toate sau racit si au inghetat pe jumatate se scot si se amesteca bine. Apoi le punem inapoi in cutii la care le punem capac si il lasam peste noapte. Dimineata se poate servi. E o inghetata foarte fina si delicioasa. Pofta buna.
Servim inghetata lapte de pasare alaturi de un sos de caramel. Reteta de inghetata propusa de Irenke pe forum culinar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii