Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se racest
Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la dizolvare, apoi se raceste compozitia. Se adauga frisca batuta cu zaharul vanilat, se amesteca usor si se umple cu aceasta compozitie formele speciale pentru parfe, se inchid ermetic si se introduc la congelator. Dupa inghetare se scoate parfeul din forma, se taie felii potrivite, apoi se impacheteaza fiecare felie in parte, in hartie pergament si se pune din nou la frigider, pana la servire.
Se serveste rece, cu fructe sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Prajitura cu visine Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAnul acesta de Martisor mi-am facut timp sa fac ceva dulce si in ton cu acest anotimp si aceasta sarbatoare de martisor am...
Desert tort de MartisorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii