Parfe de ciocolata

Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecu

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca
  • 2 linguri de cacao
  • 2 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc cand compozitia s-a ingrosat bine, se bate cu telul ca sa se omogenizeze si se amesteca la cald cu frisca. Se bate cateva minute, apoi se pune in forme mici, care se introduc in congelator. Dupa dorinta inghetata se parfumeaza cu vanilie sau rom.
Pofta buna!

Alte retete:

Tort de zmeura

Crema pentru prajituri

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori