Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecu
Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale intregi si zaharul. Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc cand compozitia s-a ingrosat bine, se bate cu telul ca sa se omogenizeze si se amesteca la cald cu frisca. Se bate cateva minute, apoi se pune in forme mici, care se introduc in congelator. Dupa dorinta inghetata se parfumeaza cu vanilie sau rom.
Pofta buna!
Alte retete:
Tort de zmeura
Crema pentru prajituri
Prajitura cu mere

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii