Profiterol in ciocolata

Profiterol in ciocolata este un desert fin, o prajitura potrivita pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Profiterol in ciocolata

Ingrediente

  • o punga bigne-uri
  • un pachet budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de oua
  • 1 lingura unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • inghetata (dupa plac)
  • 2 ciocolati
  • una amaruie una alba

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. 
Mai intai am facut budinca si am dat-o la rece. Am batut trisca spuma tare. Am batut si albusurile cu 3 lg zahar
Cand s-a racit budinca se amesteca cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.
Se umblu bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine.
Ciocolatile se topesc separat cu o lingura de unt si 50 ml lapte. Cand s-a racit am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura. Le-am lasat la rece pana a doua zi.

Se servesc alaturi de un strat de inghetata, frisca si toping de caramel, fructe de padure, in functie de preferinte.

Pofta buna!


Se servesc reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc