Serbet de trandafir

Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful galben ce cade din flori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g foi de trandafir
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1 varf lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare

Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l de apa, tinandu-se sa fiarba pana scade apa aproape la jumatate. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca. Se strecoara printr-un tifon des. Se pun in tingire doua pahare din aceasta zeama, bine limpezita, cu zaharul. Se tine pe marginea masinii pana se topeste. In timpul fiertului, se iau doua lingurite din acest sirop, se pun intr-o ceasca, cu un varf de lingurita de sare de lamaie, amestecand pana se dizolva. Se incearca serbetul daca este legat, la fel ca si cel de capsuni.
Se da la o parte, se acopera cu o carpa uda, iar cand s-a racorit atat cat poate suferi degetul, se ia la frecat cu facaletul. In momentul cand incepe sa-si schimbe culoarea, se pune cate putin din siropul in care am dizolvat sarea de lamaie. Aceasta coloreaza frumos serbetul, dar in acelasi timp il acreste, de aceea nu trebuie pusa prea multa. Se pune dupa gust. Cand serbetul de trandafir este gata, se framanta cu mana, sau se pune direct in borcane.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori