Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful galben ce cade din flori.
Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l de apa, tinandu-se sa fiarba pana scade apa aproape la jumatate. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca. Se strecoara printr-un tifon des. Se pun in tingire doua pahare din aceasta zeama, bine limpezita, cu zaharul. Se tine pe marginea masinii pana se topeste. In timpul fiertului, se iau doua lingurite din acest sirop, se pun intr-o ceasca, cu un varf de lingurita de sare de lamaie, amestecand pana se dizolva. Se incearca serbetul daca este legat, la fel ca si cel de capsuni.
Se da la o parte, se acopera cu o carpa uda, iar cand s-a racorit atat cat poate suferi degetul, se ia la frecat cu facaletul. In momentul cand incepe sa-si schimbe culoarea, se pune cate putin din siropul in care am dizolvat sarea de lamaie. Aceasta coloreaza frumos serbetul, dar in acelasi timp il acreste, de aceea nu trebuie pusa prea multa. Se pune dupa gust. Cand serbetul de trandafir este gata, se framanta cu mana, sau se pune direct in borcane.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii