Sorbet de visine

Sorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa incercati si sorbetul de visine, este delicios si racoritor. Reteta culinara este foarte simpla.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de visine

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 400g visine
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de samburi, si se pun la foc mediu intr-o cratita impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a topit tot zaharul se mai lasa putin pana se inmoaie si fructele. Se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul. Ca sa fie un sorbet fin se poate strecura pasta obtinuta, sau se poate lasa asa, sa se simta si bucati de visine.

Se bat albusurile spuma bine, se incorporeaza visinele pasate si se da la congelator, amestecandu-se odata ce partea de sus e inghetata, ca sa nu se formeze cristale de gheata.

Sorbetul de visine poate fi din nou dat prin blender inainte de servire, odata ce e inghetat.


Sorbetul de visine se serveste inghetat sau semi-inghetat, decorat cu fructe proaspete sau frunze de menta, si "stropit" cu sirop de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc