Sorbet de visine

Sorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa incercati si sorbetul de visine, este delicios si racoritor. Reteta culinara este foarte simpla.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de visine

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 400g visine
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de samburi, si se pun la foc mediu intr-o cratita impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a topit tot zaharul se mai lasa putin pana se inmoaie si fructele. Se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul. Ca sa fie un sorbet fin se poate strecura pasta obtinuta, sau se poate lasa asa, sa se simta si bucati de visine.

Se bat albusurile spuma bine, se incorporeaza visinele pasate si se da la congelator, amestecandu-se odata ce partea de sus e inghetata, ca sa nu se formeze cristale de gheata.

Sorbetul de visine poate fi din nou dat prin blender inainte de servire, odata ce e inghetat.


Sorbetul de visine se serveste inghetat sau semi-inghetat, decorat cu fructe proaspete sau frunze de menta, si "stropit" cu sirop de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci