Margarete

Acum ceva timp, am postat pe blog o reteta de margarete. Pentru ca imi plac margaretele, m-am gandit sa pregatesc ceva dulce inspirata de aceste flori delicate. Sunt compuse din aluat alb, umplute cu crema de vanilie si glazurate in ciocolata cu lapte pentru contrast si pentru a scoate in evidenta margaretele.

Portii
24
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata
Margarete

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua (de la care folosim cele 6 albusuri + 4 galbenusuri);
  • 4 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 1 lingura de cacao;
  • Pentru crema de vanilie:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 250 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri faina;
  • jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Pentru glazura de ciocolata: lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata. Am folosit o tava cu forme de briose (a mea are 12 portii), pentru care am decupat patrate din foaie de copt si le-am mototolit ca sa le asez mai usor in tava. Eu am turnat un pic din compozitie intr-un castronel si am amestecat cu o lingura de cacao pentru a face si cateva prajituri negre :). Compozitia se toarna in tava. Se coc la foc potrivit, pana devin aurii (aprox 20 de minute). Eu am obtinute 2 tavi, deci 24 de margarete. Cat se coc prajiturile, putem pregati crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine. Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se pun cele 2 galbenusuri ramase mai devreme si se amesteca bine cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.


Pentru glazura de ciocolata: se incalzeste laptele (mai mult sau mai putin, in functie de cum o doriti de subtire) impreuna cu ciocolata rupta in bucatele in vasul de chocolate fondue si se amesteca bine pana se obtine o glazura omogena. Avantajul acestor vase este ca incalzirea se face lent, e constanta si ciocolata nu se arde. Insa daca nu aveti chocolate fondue, incalziti laptele intr-un ibric, dar nu il fierbeti. Il dati de pe foc si puneti ciocolata inauntru, amestecand bine pana se obtine o glazura omogena. Daca vedeti ca dupa un timp s-a racit si nu vi s-a topit toata ciocolata, nu puneti ibricul direct pe foc, ci incalziti pe baie de aburi, ca sa nu se arda ciocolata. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, nu prea tare. Odata facute glazura si frisca, nu ne mai ramane decat sa taiem capacele prajiturelelor, sa le scobim de aluat, apoi sa le umplem cu crema. Mai departe, le scufundam in glazura de ciocolata, le asezam pe un platou, apoi desenam margaretele cu crema de vanilie si frisca. Va recomand sa le lasati cateva ore la frigider inainte de servire, astfel incat glazura sa prinda luciu si toate aromele sa se aseze bine.

Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/margarete.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
4
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
5
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Parteneri
Salată chinezească
Bucataras.RO

Salată chinezească

Mancarurile traditionale chinezesti sunt pregatite pentru a reflecta armonie, culoare, aroma si textura. Unul din cele mai...

Salată chinezească
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia