Martipanul din biscuiti si nuci cu glazura este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc.
Martipanul din biscuiti si nuci este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc si se adauga un pachet de margarina. Se lasa pe foc pana cand se topeste margarina si zaharul.Separat se amesteca 300 gr de biscuiti cu 300 gr de nuca- ambele macinate. Se ia siropul de pe foc, avand grija ca zaharul sa se fi topit si se rastoarna peste biscuiti si nuca.
Se amesteca bine si se imparte in doua.
Intr-o jumatate se pun 2-3 linguri de cacao si o lingura de esenta de rom si in cealalta jumatate se pune doar esenta de migdale.
Se pune intr-o tava celofan si prima se rastoarna compozitia mai inchisa la culoare, cea cu cacao si se intinde uniform in toata tava. Apoi, se rastoarna si compozitia deschisa la culoare si se va intinde la fel cu o spatula sau chiar cu mana deoarece aceasta compozitie trebuie sa fie batatorita, pt ca va iesi de consistenta unui baton!
Glazura:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Se toarna peste compozitie incepand din mijloc spre margini.
Martipanul din biscuiti si nuci se lasa la frigider peste noapte, se taie si se serveste a doua zi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii