Martipanul din biscuiti si nuci cu glazura este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc.
Martipanul din biscuiti si nuci este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc si se adauga un pachet de margarina. Se lasa pe foc pana cand se topeste margarina si zaharul.Separat se amesteca 300 gr de biscuiti cu 300 gr de nuca- ambele macinate. Se ia siropul de pe foc, avand grija ca zaharul sa se fi topit si se rastoarna peste biscuiti si nuca.
Se amesteca bine si se imparte in doua.
Intr-o jumatate se pun 2-3 linguri de cacao si o lingura de esenta de rom si in cealalta jumatate se pune doar esenta de migdale.
Se pune intr-o tava celofan si prima se rastoarna compozitia mai inchisa la culoare, cea cu cacao si se intinde uniform in toata tava. Apoi, se rastoarna si compozitia deschisa la culoare si se va intinde la fel cu o spatula sau chiar cu mana deoarece aceasta compozitie trebuie sa fie batatorita, pt ca va iesi de consistenta unui baton!
Glazura:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Se toarna peste compozitie incepand din mijloc spre margini.
Martipanul din biscuiti si nuci se lasa la frigider peste noapte, se taie si se serveste a doua zi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii