Martipan din biscuiti si nuci

Martipanul din biscuiti si nuci cu glazura este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Martipan din biscuiti si nuci

Ingrediente

  • 8 linguri de apa
  • 500 gr. de zahar
  • un pachet de margarina-250g
  • 300 gr de biscuiti
  • 300 gr de nuca
  • 2-3 linguri de cacao
  • o lingura de esenta de rom
  • o lingura esenta de migdale
  • celofan
  • Glazura:
  • 100g de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 50g margarina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de ulei.

Mod de preparare

Martipanul din biscuiti si nuci este un desert de post foarte delicios si decorativ. Din 8 linguri de apa si 500g de zahar se face un sirop pe foc si se adauga un pachet de margarina. Se lasa pe foc pana cand se topeste margarina si zaharul.Separat se amesteca 300 gr de biscuiti cu 300 gr de nuca- ambele macinate. Se ia siropul de pe foc, avand grija ca zaharul sa se fi topit si se rastoarna peste biscuiti si nuca.

Se amesteca bine si se imparte in doua.

Intr-o jumatate se pun 2-3 linguri de cacao si o lingura de esenta de rom si in cealalta jumatate se pune doar esenta de migdale.

Se pune intr-o tava celofan si prima se rastoarna compozitia mai inchisa la culoare, cea cu cacao si se intinde uniform in toata tava. Apoi, se rastoarna si compozitia deschisa la culoare si se va intinde la fel cu o spatula sau chiar cu mana deoarece aceasta compozitie trebuie sa fie batatorita, pt ca va iesi de consistenta unui baton!

Glazura:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.
Se toarna peste compozitie incepand din mijloc spre margini.


Martipanul din biscuiti si nuci se lasa la frigider peste noapte, se taie si se serveste a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

Dragi bucatarasi m-am inspirat din reteta prajitura cu bezea si nuci a lui Madi,nu am putut sa nu pregatesc ceva pentru Laura...

Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat