Mere caramelizate - fara aluat

Reteta de mere caramelizate iti da satisfactie si cand o prepari dar si cand o mananci. E acel desert simplu, dar mereu in tendinte, care poate fi mereu reinventat prin diverse decoruri.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Mere caramelizate - fara aluat

Ingrediente

  • 250g zahar brun
  • 2 batoane de unt la temperatura camerei
  • o cutie de lapte condensat (250g)
  • 227g sirop de porumb
  • 113g sirop de artar
  • o jumatate de lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita de faina
  • un varf de sare
  • 12 bete de acadele
  • 12 mere

Mod de preparare

Pune impreuna intr-o oala untul, laptele condensat, siropul de artar si cel de porumb, dar si varful de sare. Amesteca incontinuu la foc mediu spre mic cu o lingura de lemn, pana cand se dizolva tot zaharul si sosul incepe sa fiarba.

Cand nu mai vezi niciun cristal de zahar, ia oala de pe foc si pune-o pe o suprafata care pastreaza caldura (sau poti sa o mai pui din cand in cand pe foc).

Infige betele de acadele in mere (la mijloc) si scufunda merele in caramelul racit putin. Aseaza-le pe o tava tapetata cu folie alimentara si lasa-le la frigider pentru 15 minute. Dupa ce le scoti din frigider vei observa un surplus de caramel in capatul merelor care a stat in jos. Aranjeaza-l cu mana astfel incat sa acopere tot marul, iar pe margine poti sa il decorezi dupa preferinte: bomboane colorate, fulgi de migdale ...

 



Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somonul la cuptor este una din mancarurile noastre favorite. Alaturi de sos de lamaie cu capere e o delicatesa; cand am avut...

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!