Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, ce pe mine ma duce intotdeauna gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.
Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.
Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade; verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi; scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii