Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, ce pe mine ma duce intotdeauna gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.
Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.
Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade; verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi; scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii